Tomas: Pešić je legenda!

"Čvrst sam igrač. Nadam se da ću doneti nova uzbuđenja i da će navijači biti zadovoljni što sam član tima", dodao je Amerikanac, a preneo klupski sajt.

Krilni košarkaš je prošle sezone u dresu Avelina bio najkorisniji igrač italijanske lige, ali je suspendovan na 18 meseci zbog nevažećeg slovenačkog pasoša. On će u petak obaviti lekarske preglede u novom klubu, a debitovaće 25. decembra u meču sa Partizanom.

"Od početka karijere sam igrao protiv velikih timova. Znam da će moja prva utakmica u Srbiji biti u 'neprijateljskom' okruženju", ocenio je Tomas.

On je dodao da će mu biti potrebno "malo vremena" da se prilagodi načinu igre u novoj sredini.

"Znam kako se igra u Italiji. E sada, na srpsku košarku ću verovatno morati malo da se priviknem. Videćemo kakvo je suđenje i biće mi potrebno malo vremena da se prilagodim", rekao je Tomas.

Američki košarkaš kazao je da je upoznat sa kvalitetima Zvezdinog trenera Svetislava Pešića.

"Znam da je trener legenda. Nažalost, ovaj njegov tim se muči jer je veoma mlad. Verujem da će tu moja uloga biti najvažnija, da pomognem svojim iskustvom", dodao je Tomas.

Crvena zvezda Beograd sutra u 19.00, u 12. kolu Jadranske lige, igra kao domaćin protiv Širokog, a potom će se sastati sa "večitim" rivalom.

Pogledajte još