Pešić: Navijači podržite nas!

- Mislim da su igrači prihvatili jedan sistem rada koji se zahteva u vrhunskoj košarci i siguran sam da će to da se pretvori i u pozitivne sportske rezultate. Smatram da su svi igrači napravili korak napred. Ne samo što su razumeli šta se od njih traži u tom modernom pristupu, nego što su oni to i pokazali. Nažalost, ono što naše navijače interesuje, a oni su nam najvažniji, to je rezultat, a mi sve to nismo materijalizovali – počeo je priču Pešić za kkcrvenazvezda.rs .

Ulaznice za meč sa Širokim koštaju 200, 300, 500 i 700 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Pionira na dan meča od 14 sati pa sve do početka utakmice.

- U utakmicu protiv Širokog biće veoma teško i mi to znamo, pre svega što Široki nema veliko ime na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, očekuje nas težak zadatak jer igramo protiv stvarno dobrog tima. Uvek je teško igrati protiv kompaktnog kolektiva, a oni su to u dosadašnjem delu ABA lige pokazali. Imaju dobar sistem igre i u odbrani i napadu i oni su to pokazali. Njih niko nije ponizio, svaka ekipa je imala poprilično muke sa njima, a umeli su da iznenade i na strani. Radi se o ekipi koja igra modernu košarku, koja dosta trči. Mi imamo veliko ime i možda se ponekad i pretera u svemu tome, ali ime mora da se opravda rezultatima – rekao je Pešić i posebno pozvao navijače da dođu u Pionir:

- Stvarno nam je potrebna podrška publike. Ja sam siguran da ćemo mi to da vratimo na pravi način, ali sada nam je zaista potrebna podrška i da nam veruju da smo dobro radili i da ćemo sigurno da pružimo maksimum. Mislim da imamo dobre šanse da pobedimo, što bi bila velika satisfakcija.

Novinare je takođe zanimalo Pešićevo mišljenje o novom pojačanju crveno-belih Omaru Tomasu:

- Ne bih previše voleo da govorim, jer nije vreme za to. Radujemo se svi što je taj transfer uspešno završen. Ako ovaj Omar bude kao onaj Omar sa kojim sam imaa izvanrendno iskustvo u Valnesiji, i sa kojim je Zvezda odlično sarađivala i sve to se ponovi, onda ćemo svi biti srećni i zadovoljni.

- Kad se ocenjuje igrač uvek je teško reći nešto više ako nisi sa njim radio i do kraja ga upoznao. Ono što znamo je da se radi o igraču koji je pun energije, koji može mnogo stvari da uradi u napadu i odbrani. Polivalentan je igrač koji će sigurno podići intezitet naše odbrane i skoka – objasnio je Pešić.

Šef stručnog štaba komentarisao je brojne natpise u medijima o navodnim pregovorima sa Markom Jarićem:

- To nisu bili pregovori. Cela ideja se stvorila nakon njegove želje da dođe da trenira sa nama, s obziorm da se priprema za potpisivanje ugovora. Iz tog razgovora koji je bio spontan, stvorila se ideja sa moja strane. Imam odlične odnose sa njim u svakom smislu, kao i sa njegovim ocem Srećkom sa kojim sam veliki porijatelj. Na tu temu sam malo razgovarao i sa predsednikom Čovićem i on je dosta pozitivno reagovao, ali je Marko već bio na putu za Majami. Pre neki dan sam se i video sa Srećkom i porpičali smo na tu temu, ali on misli da dolazak Marka u Zvezdu u ovom trenutku nije realnost, iako bi on voleo da mu sin dođe u Beograd. Ali, da treba sačekati.

Pešić je istakao da je trenutno maksimalno koncetrisan na duel sa Širokim i da će posle utakmice više razmišljati o Jariću:

- Fama koja se podigla oko svega toga je normalna. Lično bih voleo da se to ostvari, da Marko Jarić dođe u Zvezdu jer to bi bilo fanstastično za našu ekipu. Takav profil igrača i nejgovo isksutvo bi pomoglo, donelo bi sigurnost timu. On je veliki radnik i profesionalac. Videćemo šta će biti, ne želim nikoga da obavezujem, ali bili bismo svi srećni da on dođe i da zaigra za nas, ali o tom potom – zaključio je Pešić.

Pogledajte još