Sumorni izgledi za svetsku privredu

0

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard rekla je u petak da su prognoze za globalnu privredu dosta sumorne u ovom trenutku i da će biti potrebno da sve zemlje preduzmu konkretne mere da bi se rešila rastuća dužnička kriza u Evropi.

Lagard je rekla da se svetska ekonomska krizaintenzivira“ i da napori da se protiv nje bori treba da počnu u zemljama evrozone.

„Nema te ekonomije u svetu, bilo da je u zemljama niskih prihoda, tržišta u brzom razvoju, zemljama sa srednjim prihodima ili vrlo naprednim ekonomijama, koja će biti imuna na krizu koja ne samo da traje nego se intenzivira“, rekla je Lagard.

Lagard je istakla da Evropa neće moći sama da reši svoje probleme i da sve zemlje moraju da rade zajedno uz pomoć MMF-a na rešavanju problema teško zaduženih evropskih zemalja.

Lagard, koja je govorila na konferenciji Stejt departmentu u Vašingtonu, podvukla je da problemi sa kojima se svet suočava nisu samo zabrinjavajući za zemlje evrozone i za Evropsku uniju ili samo za razvijene ekonomije, već je razlog za brigu za sve privrede.

VAŠINGTON, 16. decembra 2011. (Beta-AP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.