Protest zbog takse za držanje opasnih pasa

0

Oko 150 vlasnika pasa okupilo se u subotu ispred Skupštine grada Beograda zajedno sa svojim ljubimcima, na protestu protiv najavljenog uvodjenja godišnje takse od 30.000 dinara za držanje takozvanih opasnih rasa.

Predstavnik grupe gradjana Aleksandar Sekulić rekao je novinarima da je policija dozvolila taj skup, ali ne i planiranu protestnu povorku do Ulice kraljice Marije i Gradskog sekretarijata zakomunalno-stambene poslove.

Sekulić je kazao da će gradskim vlastima biti predata peticija kojuje potpisalo oko 2.500 ljudi i najavio da bi predstavnici vlasnika pasa trebalo u ponedeljak da se sastanu sa gradskim sekretarom za stambeno-komunalne poslove Predragom Petrovićem.

„Zalažemo se protiv diskriminacije i globalizacije cele rase, jer smatramo da ne može rasa biti opasna, nego samo pojedinac, odnosno vlasnik koji svog psa uči da bude opasan po druge ljude i životinje“, rekao je Sekulić.

On je kritikovao predlog uredbe o uvodjenju takse, jer je taj propis nastao bez konsultacija sa odgajivačima, kinološkim sudijama i kinološkim savezom Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.