FIFA izbacuje Bazel iz Lige šampiona?

Ako dođe do suspendovanja, fudbalski klub Bazel neće moći da igra u osmini finala Lige šampiona protiv Bajern Minhena, a reprezentacija Švajcarske neće moći da bude domaćin Argentini u prijateljskoj utakmici, 29. februara u Bernu.

Sionu je 2008. godine zabranjeno da kupuje igrače tokom naredna dva prelazna roka, pošto je vršio pritisak na egipatskog golmana Esama El Haradija da raskine ugovor sa tadašnjim klubom Al Ahlijem.

Švajcarci su, međutim, prekršili tu zabranu zbog čega su letos izbačeni iz Lige Evropa, a umesto njih u grupnoj fazi tog takmičenja igrao je škotski Seltik.

U saopštenju Izvršnog odobra FIFA, koji se sastao danas u Tokiju, navodi se da je Sion "više puta pokušao da zaobiđe ovu odluku na pravno uvredljiv način".

Dodaje se, takođe, da je Fudbalskom savezu Švajcarske naloženo da sve utakmice u kojima su za Sion igrala šestorica igrača koji su potpisali ugovore mimo zabrane, budu proglašene porazom tog tima.

"Ako rok ne bude poštovan, FIFA će automatski suspendovati FS Švajcarske od 14. januara 2012. godine", navodi se u saopštenju.

Sion se posle 18 utakmica u prvenstvu Švajcarske nalazi na deobi druge pozicije sa Lucernom. Obe ekipe imaju po 31 bod, sedam manje od vodećeg Bazela.

Beta

Pogledajte još