Saradnici tajnih policija moraju odgovarati

0

Srpski pokret obnove (SPO) ponovo je u nedelju zatražio od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović da na dnevni red parlamenta stavi Zakon o otvaranju tajnih dosijea, a od parlamentarnih stranaka podršku da do kraja mandata ovog skupštinskog saziva taj zakon bude usvojen.

„Svi saradnici tajnih službi moraju odgovarati zbog zlodela a građanima se mora obezbediti demokratsko pravo da znaju ko im je radio o glavi, a ne da budu čak u situaciji da na izborima glasaju za stranke u čijim redovima se nalaze saradnici tajnih policija“, rekaoje potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović agenciji Beta.

On je naveo da je SPO još prošle godine dobio obećanje da će taj zakon biti usvojen i istakao da postoji obaveza dalje demokratizacije društva a da je bez otvaranja dosijea taj proces nemoguć.

„Ovde se u pojedinim političkim partijama nalaze saradnici i agenti tajnih službi. Otvaranje dosijea je minimum koji dugujemo građanima Srbije, a podsetiću da je to bilo glavno predizborno obećanje DOS-a“, rekao je Jugović.

BEOGRAD, 18. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.