Sudija vređao fudbalera na rasnoj osnovi

0

Fudbaler frencuskog Oksera Kamel Čafni podneo je prijavu policiji i želi da francuska liga preduzme mere protiv pomoćnog sudije za koga tvrdi da ga je vređao na rasnoj osnovi u subotu na utakmici Prve francuske lige.

Čafni se u jednom trenutku meča protiv Bresta obratio pomoćnom sudiji Joanu Perou smatrajući da nije dosuđen faul za njegovu ekipu posle čega ga je sudija uvredio.

Dogodio se prekršaj koji nije sviran, prišao sam linijskom sudiji da mu kažem da to nije normalno. On mi je odgovorio, gubi se Arapine„, rekao je fudbaler iz Maroka za Lekip.

Čafni se posle toga obratio glavnom sudiji da mu kaže šta se dogodilo ali je zbog protesta dobio žuti karton. Pošto nije hteo da odustane pre nego što se objasni sa glavnim arbitrom Čafni je dobio i drugi žuti i morao je da napusti teren.

On sada želi da Pero bude kažnjen i ne želi da odustane od svojih zahteva.

Želim da idem do kraja sa ovim. To je vrlo ozbiljna stvar i prevazilazi granice sporta. Nadam se da će liga pokrenuti istragu i rešiti stvar. Ukoliko mi ne veruju, za mene više nema mesta u francuskom fudbalu„, rekoa je Čafni.

On je dodao i da su napadač Bresta Larsen Ture i fizioterapeut te ekipe čuli kada ga je Pero uvredio na rasnoj osnovi.

Francuska liga još uvek nije zvanično reagovala.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.