Armani nije ništa posebno!

Da je u četvrtak u crno-belom dresu Dražen Dalipagić (60), ne bi bilo zime. Trener Vlada Jovanović bi od Praje imao sigurnih 30 poena i ne bi morao da razmišlja o taktičkim zamislima.

Košarka je nekada bilo toliko jednostavna, uzmeš loptu i probaciš je kroz obruč. To je bila sva filozofija, dok se sada mnogo više pažnje posvećuje kretnjama u odbrani i napadu...

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Armani u Milanu

- Partizan MT:S ima veliku šansu da prođe u TOP 16. Prvi i možda osnovni razlog je to što igra kod kuće. Imaće kao i uvek u „Pioniru“ odlično navijanje, koje će konstantno nositi igrače ka cilju i neće im dozvoliti da se opuste ni jednog trenutka – kaže Dalipagić.

Nekadašnji "kralj strelaca“ se dotakao i milion puta pomenute teme odlaska Nikole Pekovića.

(old_image)

- Istina je da crno-beli igraju lošije kako je tim napustio Pekmen. Drugačije je igrati sa njim ili bez njega i ostalim momcima. On je pravio neku sigurnost, jer kada nikome ne ide i kada nema rešenja, samo spuste loptu Nikoli i on će sigurno poentirati.

I pored odlaska vrsnog centra i nešto slabijih izdanja šampiona Srbije, Dalipagić veruje u prolaz u drugu rundu Evrolige.

- Partizan može da dobije i treba da traži šansu u igri spolja. Tu, pre svega, mislim na šut, ako ih krenu trojke, a uz to i da Milan Mačvan odigra standardno dobro. Naravno da Miroslav Raduljica i Raško Katić treba da odigraju preko svojih mogućnosti i - šampion Srbije će da slavi.

Nešto bolja forma Armanija ne plaši popularnog Praju.

ČOVEK ODLUKE

Teško je sada u taboru šampiona Srbije tražiti igrača koji bi mogao da reši meč. - To je utakmica nadahnuća. Može bilo ko da proradi - Kecman, Milosavljević, Čakarević... Ne može se ni u koga pokazati prstom i reći “on je taj“. Partizan MTS igra timski, kolektivno, uvek drugi pojedinac iskoči... Nekada je bilo drugačije, znalo se ko je kadar da ubaci 20 poena - priča Dražen Dalipagić, uz reči da svi prolaze a Partizan ostaje.

- Armani nije ništa specijalno, ne treba da ih se plašimo u našoj dvorani, pred našim navijačima. Pobedili su Šarlrou koja je igrala bez dvojice startera i dobili poslednja dva meča u nacionalnom prvenstvu, ništa posebno... Mislim da će utakmica u četvrtak da bude posebna priča, sve se zaboravlja i nema puno filozofije. Veliki je ulog prolaz u TOP 16 i samo da naši momci budu psihički jaki, da ne daj Bože padnu pod velikim opterećenjem, a sve ostalo će da bude u korist Partizana - konstatuje Dražen Dalipagić.

Stevanović: Lo mora bolje

Pregrmeo je Zoran Stevanović (41) veliki broj bitnih duela. Bio je i član jedine generacije koja je u Humsku donela trofej najboljeg tima na Starom kontinentu.

Sada je, kao koordinator mlađih selekcija u Partizanu MT:S, često blizu prvog tima, sa kojim je prošle nedelje i putovao u Madrid.

- Partizan MT:S je ispustio veliku šansu u Belgiji protiv Šarlroe da obezbedi vizu za TOP 16, ali i dalje smo u igri i sami rešavamo sudbinu. Armani dolazi u „Pionir“, sigurno maksimalno motivisan da opravda i ta silna ulaganja. Popravili su formu i biće to sigurno težak meč, koji uz podršku sa tribina možemo da rešimo u svoju korist - govori Zoran Stevanović.

Jasno je i nekadašnjem centru crno-belih da je odlaskom Pekovića nastala velika praznina, ali Stragi misli da bi Lo mogao više da povuče.

- Lo mora mnogo bolje da igra za koš, da u napadu bude konkretniji. Preko su nam potrebni njegovi poeni. Naravno da smo malo slabiji bez Pekovića. Jesu Raduljica i Katić dobri igrači, ali teško je zameniti Nikolu. Šansa Partizana je u iskustvu Petra Božića i Dušana Kecmana, kao i dobroj odbrani iz koje bi se trčali kontranapadi i dolazilo bi se do lakih poena - konstatuje Stevanović.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još