Partizan napada Armani (20.45)

"Čeka nas teška utakmica, čiji je ulog plasman u Top 16. Teška i zbog pritiska, kome smo doduše izloženi svaki dan. Probaćemo da odigramo maksimalno i iskoristimo zasluženu šansu. Igrači su radili na pravi način i ovo im je nagrada koju su zaslužili radom i dosadašnjim rezultatima", rekao je Jovanović novinarima.

Partizan ima učinak od četiri pobede i pet poraza, dok Armani ima jedan trijumf manje. Crno-belima prolazak u drugu fazu takmičenja garantuju pobeda ili poraz sa tri poena razlike i manje.

"Uopšte ne razmišljam o ta tri poena i ne pominjem ih ni na sastancima, ni u pripremi meča. Da me niste pitali, ne bih ni sada govorio o tome", odgovorio je novinarima Jovanović na pitanje da li će im dozvoljena razlika nešto značiti.

"Da nam je neko pre početka takmičenja ponudio da igramo odlučujuću utakmicu pred svojim navijačima u poslednjem kolu, sigurno bismo to prihvatili. Armani će sigurno biti silno motivisan zbog poraza koji smo im naneli", rekao je Jovanović.

Trener Partizana rekao je da će njegov tim igrati svoju igru, kao i do sada.

"Moramo da istrajemo u onome što znamo i da sve vreme imamo strpljenje i da verujemo u svoje planove. Ko nametne svoj ritam imaće prednost. Hoćemo da iskoristimo i energiju publike, koja nekad može da se pretvori u opterećenje", rekao je Jovanović.

Šef stručnog štaba šampiona Srbije rekao je tek posle novinarskog pitanja da Milan Mačvan ima problema sa povredom i da se ne zna koliko će biti spreman za četvrtak.

"Nisam trener koji traži alibi. Milan ima problema sa leđima, a imao ih je i pre Madrida, u kome je tokom utakmice (protiv Reala) primio 'blokadu'. Radimo sve da ga osposobimo za četvrtak, a danas pre podne je imao prvi trening", rekao je Jovanović.

Uprava Evrolige proglasila je utakmicu Partizan - Armani za meč kola, što je drugi put ove sezone da se to dešava, posle gostovanja Reala.

Krilo Partizana Vladimir Lučić rekao je da njegov tim oseća pritisak zbog važnosti utakmice, ali i radost zbog nje.

"Oseća se pritisak, koji treba da pretvorimo u motivaciju i da odigramo maksimalno. Naravno da postoji i radost što pred svojim navijačima možemo da obezbedimo plasman u Top 16", rekao je Lučić.

Utakmica Partizan - Armani igra se u četvrtak od 20.45.

Beta

Pogledajte još