Zvuci životnog ritma

Oblik je posledica sudara stvarnosti sveta i stvaralačkog duha...
Jadranka Bracanović

Galerija 73 u saradnji s Tihomirom Kondevim, kolekcionarom likovnih dela, predstavila je najnovije slike Maje Sole Naskovski zaljubljenima u lepe umetnosti, i onima koji to još nisu, ali će posle ove izložbe lepotu prirode sigurno gledati nekim drugim, novim očima. Izložba je otvorena u petak, 4. i trajaće do 15. jula 2008.

Veče je bilo pravo letnje, dugo toplo leto je pred nama i razmišljamo kako da se rashladimo i gde da odemo na odmor. A neko slika, vredno i s ljubavlju, vredno kao pčelica Maja, s ljubavlju kao pravi i iskreni posvećenici. I rezultat je tu pred nama, pa nam ostaje samo da uživamo.

Izložbu je kratkim, svečanim i afirmativnim govorom otvorio Tihomir Kondev, organizator Internacionalnog likovnog karavana 2005-2010 "Sva ta muzika- zvuk boje, boja zvuka" (Majina izložba je nosi naziv "Zvuci životnog ritma" - temom kojom će se ILK predstaviti na kolektivnim izložbama.

Maja nam je veče ulepšala bojama, ali da bi događaj bio potpuno u skladu s naslovom - podnaslovom, ali i s izložbom, i s kolonijom, da ne zaboravimo - i s programskim idejama galerije, imali smo čast i zadovoljstvo da nas zvucima klavira oplemene Nina i Iva i, naravno, dobile su veliki, veliki aplauz.

Veče je nastavljeno uz osvežavajuću čašicu razgovora, u prijatnoj umetničko-boemsko-porodično-prijateljskoj atmosferi.

Slike, muzika, dragi prijatelji... Baš mi se ostajalo još malo, pa još malo, nekad nije lako krenuti, ali pošto znam Maju, znam i da će nas sigurno vrlo brzo obradovati nekom novom izložbom, pa se vidimo! 

Dragan Kljajić

Pogledajte još