U vreme krize živeti kao Hrist

BEOGRAD, 22. decembra 2011. (Beta) - Hočevar ukazuje da bi svi trebalo da postave pitanje - koju ulogu Hrist ima u mom ličnom i porodičnom životu, kao i svemu što me okružuje?

"Gledaju li naše trgovine, naša preduzeća, naše organizacije i naši parlamenti na čoveka i njegov životni poziv Isusovom mudrošću i isusovim očima?

Neka svako u miru srca svog postavi još i ovo, dublje pitanje: Žive li svi stanovnici naše zemlje i drugih zemalja onom snagom ljubavi i odgovornosti za opšte dobro kojom je živeo Isus Nazarećanin ?", poručio je nadbiskup.

Hočevar je ukazao i da svi ljudi imaju prilike i mogućnosti da usvojim porodicama, školama, kao i na radnim mestima učine korak na Hristovom putu i rade za dobro svih.

Hočevar je čestitao Božić i pravoslavnim vernicima koji božićslave prema Julijanskom kalendaru. U poruci patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju nadbiskup ukazuje da Božić poziva na novu odgovornost, novu ljubav i nadu.

Poglavarima i velikodostojnicima tradicionalnih crkava koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, kao i svim katoličkim vernicima Božić i Novu 2012. godinu čestitali su ranije u četvrtak ministar vera i dijaspore Srbije Srdjan Srećković, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nacionalne manjine Andor Deli.

Pogledajte još