Jovanović: Uradio sam sve što je do mene!

"Pritisak značaja meča je uticao na igrače, nije to opravdanje, ali je obrazloženje. Žao mi je što nismo prošli dalje, uložili smo trud, ali nam se nije isplatilo. Težak je poraz koji će se odraziti na ekipu, ali sezona je duga i moramo još da radimo", rekao je Jovanović posle meča sa Armanijem u beogradskoj hali Pionir.

U poslednjem, 10. kolu Grupe C Partizan je izgubio od Armanija sa 72:66 i završio takmičenje u Evroligi za ovu sezonu.

"Posle dobrog prvog poluvremena, mi smo napravili dosta grešaka, koje nisu namerne, ali u naletu nam se otvorilo nekoliko kontranapada koje smo ili promašili, ili su nas oni zaustavili. Ostali šutevi su završili van obruča, a oni su vratili razliku i ušli u zonu čime su usporili naš napad", kazao je Jovanović.

Trener crno-belih je rekao da je uradio "sve što je do njega".

"Normalno je da osećam ličnu odgovornost. Uradio sam sve što je do mene... Nekad dobijemo, nekad izgubimo, ali i da smo pobedili odgovor bi bio isti. Poraz će uticati na ekipu, a učinilo mi se da se pravila atmosfera da ova ekipa ne zaslužuje Top 16", rekao je Jovanović.

(old_image)

Na pitanje novinara da prokomentariše lošu partiju Amerikanca Ejsia Loa, Jovanović je rekao da on ima punu podršku u klubu, ali da je očekivao bolje igre od njega.

"Ejsi Lo ima punu podršku, ali je trebao da donese više nego što je doneo za tu minutažu koju ima. Zbog čega nije, ne znam, to je za dublju analizu, nismo mogli preko noći to da rešimo", istakao je Jovanović.

Trener Partizana je ocenio da je njegova ekipa premlada za Evroligu.

"Mladi igrači igraju sa ogromnim minutažama i nose igru. Nisam siguran da li stvaramo tim za Partizan, jer je on (Milan) Mačvan pozajmljen igrač. Premladi smo za Evroligu, a za ovakve utakmice nam
trebaju iskusniji igrači koji bi rešili meč kada se 'lomi' rezultat
", rekao je Jovanović.

Narednu utakmicu crno-beli će igrati 25. decembra u Jadranskoj ligi, protiv Crvene zvezde.

Beta

Pogledajte još