Revija Marka Mitanovskog u Španiji

Marko Mitanovski beleži veće uspehe od bilo kog srpskog dizajnera ikada. On je jedini domaći modni dizajner koji je svojom prvom kolekcijom dospeo na strane najprestižnijih i najčitanijih svetskih modnih magazina. Njegova kolekcija "Lady Macbeth" našla se na naslovnim stranama i editorijalima vodećih internacionalnih magazina: Vogue, Elle, Grazia, Dazed, L'Officiel, Drama Magazine, Star, Infashion, Page, Time Out, Hello, Futureclaw, Velour, Q Magazine, Out of the BOX, Sublime...

Njegov vrtoglavi uspeh počeo je u septembru 2009. kada je izabran na konkursu Britanskog izdanja magazina "Vogue". Na konkursu su učestvovali mladi dizajneri iz celog sveta, a stručni žiri London Fashion Week-a izabrao je Marka Mitanovskog kao jednog od 4 dizajnera koji će predstaviti svoju kolekciju na toj prestižnoj modnoj manifestaciji.

(old_image)
Marko Mitanovski

Od tada redovo izlaže radove na londonskoj nedelji mode, pa ne čudi što se i ovog puta, na reviji u Španiji našao u prestižnom društvu kreatora koju su izlagali pre njega: Gareth Pugh, Diane Pernet, Iris Van Herpen... Modna kritika je kolekciju ocenila spektakularnom.

Marko Mitanovski je, takođe, nedavno uvršten u knjigu svetskih najperspektivnijih mladih dizajnera "New on the catwalk", američke publikacije koja se distribuira u 70 zemalja.

Ono zbog čega je Marko možda najpoznatiji je činjenica da su njegove modele nosile brojne zvezde i modne ikone današnjice poput Lady Gage, sa kojom je u više navrata sarađivao za potrebe magazina, poznate android reklame i njenih turneja. Ona i nakon nekoliko godina na svojim turnejama, putem video radova, prezentuje njegove komade odeće.

(old_image)

Osim nje, imao je priliku da sarađuje i sa muzičkim zvezdama poput Sophie Elis-Bextor, Skunk Anansie, Katie Melua, Bishi, Paloma Faith, Scarlett Etienne, konceptualni umetnici Immodesty Blaize i Baby Marcelo, poznati DJ duo Broken Hearts, kultni frontmen benda "Visage" Steve Strange, Ysa Ferrer, DJ Monica Soldan, Harriet Verney-nećaka modne ikone Isabele Blow i mogih drugih holivudskih i svetskih imena.

Pogledajte još