Službena beleška o pritiscima tužioca

0

Međunarodni institut za bezbednost saopštio je u petak da je imao uvid u službenu belešku policije u kojoj se navodi da je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tražio da se nekoliko ljudi izostavi iz policijske krivične prijave za zloupotrebe u nabavci vakcina.

„Pitamo ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zašto je pre nekoliko dana tvrdio da takva službena beleška ne postoji i koga je hteo da zaštiti tom netačnom tvrdnjom“, navela je u saopštenju načelnica Odeljenja za praćenje korupcije u javnom sektoru Instituta Jelena Stojić.

Institut je istakao da je Radisavljević takvim zahtevom od policije narušio ustavni poredak i zatražio opsežnu operativnu istragu tim povodom.

Radisavljevića je za navodni pritisak na policiju 13. decembra optužio savetnik ministra zdravlja Ljubiša Milanović, a televizija B 92 ranije je javila da je bilo više osumnjičenih od troje uhapšenih u septembru. Radisavljević je sutradan odbacio optužbe Milanovića kao „netačne i proizvoljne“.

Bivša direktorka Jugohemije Smiljka Mileusnić Adžić pozvana je 20. decembra na saslušanje u Specijalni sud, a zatim joj je određen pritvor do 30 dana. Smiljka Mileusnić Adžić se u javnosti pominjala kao jedna od osumnjičenih čije je ime izostavljeno iz krivične prijave.

Policija je 19. septembra uhapsila bivšu direktorku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlanu Vukajlović, direktora „Jugohemija farmacijeVladimira Gravara i direktora preduzeća „Detap“ Vladimira Pavićevića zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u nabavci vakcina protiv novog gripa.

BEOGRAD, 23. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.