Kecman: Spremni smo za Zvezdu!

Jedan Omar je pre tri dana stavio tačku na učešće košarkaša Partizana MTS u Evroligi, a drugi će večeras (20 č, TV B92)pokušati da im okonča period od dve godine bez poraza od „zvezdaša”.

Dok je „plejmejkeru” Armanija Kuku za veliku pobedu protiv „crno-belih” bio potreban dvocifren broj utakmica, njegov imenjak Tomas priliku da je ostvari ima već u svom prvom nastupu u dresu Crvene zvezde Beograd.

- Tomas je veliko pojačanje, bio je jedan od boljih igrača italijanske lige, koji je zbog trenutne suspenzije u tom takmičenju, došao u ABA ligu. Njegovim dovođenjem ekipa je postala puna, sa kvalitetnim igračima na svakoj poziciji. Protivnik će biti motivisan, a nas je utakmica sa Armanijem istrošila u svakom pogledu. Ali, mi moramo da tražimo dobre mečeve u svakoj prilici - kaže Vlada Jovanović, trener Partizana.

Eksperti vodećih evropskih kladionica nemaju dilemu oko pobednika i procenili su da bi šampion trebalo da slavi sa najmanje deset poena razlike. Ali, za Partizan je izvesno opterećujuća mogućnost da na dve sedmice pauze ode uzdrman šestim porazom u poslednjih sedam utakmica, u regionalnom i evroligaškom takmičenju.

- Bilo bi jako dobro da godinu završimo pobedom i mini pauzu dočekamo u dobrom raspoloženju - reči su Dušana Kecmana koji će, u odsustvu Mačvana, možda morati da preuzme najveći deo odgovornosti na terenu. - Mislim da ćemo biti spremni da pokažemo da imamo karakter i kvalitet. Potrebno je da svih 40 minuta odigramo bez oscilacija, i kontrolišemo ritam suparnika.

Za ovaj duel se ulaznice nisu našle u prodaji, pošto je proglašen za visokorizičan, i otuda je smanjen kapacitet, tako da važe jedino Partizanove godišnje karte. Iz tabora šampiona su naveli da nema razmene određenog broja ulaznica za dva međusobna susreta u ABA ligi, pošto je takvu odluku donela Crvena zvezda Beograd.

Izvor: politika.rs

Pogledajte još