Novak ispred Fetela i Ronalda

U izboru, koji je organizovala Poljska novinska agencija (PAP), učestvovalo je 18 agencija, a prvi teniser sveta pobedio je sa 163 poena, ispred šampiona Formule 1 Nemca Sebastijana Fetela i njegovog sunarodnika, košarkaša Dirka Novickog.

Đoković je ove godine imao neverovatnu sezonu u kojoj je ostvario 70 trijumfa, osvojio tri Gren slema i titule na pet Mastersa i završio je kao prvi reket sveta.

U izboru za najboljeg sportistu 2011. godine učestvovalo je 18 evropskih agencija: APA (Austria), AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunija), Azer Tac (Azerbejdžan), BNS (Latvia), FENA (Bosna i Hercegovina), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Njemačaka), ELTA (Litvania), HINA (Hrvatska),
ITAR-TASS (Rusija), LUSA (Portugal), MTI (Mađarska), NTB (Norveška), SITA (Slovačka), UKRINFORM (Ukrajina) i PAP (Poljska).

Fetel je bio dominantan u Formuli 1, sa 11 pobeda na 19 trka, još šest podijuma i rekordnih 15 pol pozicija, dok je Novicki osvojio šampionski prsten sa Dalas Maveriksima u NBA ligi.

Iza trojice najboljih našli su se višestruka svetska šampionka u skijaškom trčanju Marit Bjergen, plivačica Federika Pelegrini, osvajačica Vimbldona Petra Kvitova, portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo i hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Među prvih deset su i fudbaler Barselone Ćavi Ernandes i švajcarski teniser Rodžer Federer.

Pogledajte još