Fudbaler bolji od svetskog prvaka?!?

To je odluka Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac koji je za sportistu godine proglasio Srđana Maksimovića, kapitena FK "Metalac", poslednjeg rima na tabeli Jelen super lige Srbije.

Radetu Saviću Sportski savez je dodelio specijalno priznanje za postignute rezultate i afirmaciju gornjomilanovačkog sporta, ali on to priznanje nije primio jer nije želeo da prisustvuje izboru sportiste godine.

Predsednik Sportskog saveza Milomir Janković rekao je da Savić nije član nijedne sportske organizacije u opštini Gornji Milanovac, a da sada živi i radi u Smederevu.

Posle proglašenja sportiste godine, Savić je održao konferenciju za novinare i rekao da je u Smederevu zbog posla, jer u Gornjem Milanovcu nije mogao da se zaposli.

Prema njegovim rečima, na Svetskom prvenstvu u Irskoj nije nastupao ni za jedan klub, već za Srbiju.

"Iskreno sam očekivao da budem proglašen za najboljeg, jer su mi to priznanje dodelili pre pet godina za manje rezultate, a za odlazak na Svetsko prvenstvo dobio sam materijalnu pomoć od opštine. Oni su tako odlučili i nema ljutnje, ali imam bol u duši", rekao je Savić.

On je pokazao dve zlatne medalje sa Svetskog prvenstva u "benč presu", koje je održano prošlog meseca u Irskoj, kada je postavio jedan svetski rekord, kao i video snimke kada mu domaćini i sportisti iz čitavog sveta čestitaju pored srpske zastave.

Smederevo je Saviću dodelilo najveće ovogodišnje priznanje "Najpoduhvat godine".

Posle dolaška iz Irske Savića niko nije "pozvao ni na kaficu", a pre pet dana odbornik Boško Milovanović je na sednici Skupštine opštine predlagao da mu se dodeli posebno opštinsko priznanje, ali to nije prihvaćeno.

Beta

Pogledajte još