Boris Tadić je dobrog zdravlja

To je saopštila Pres služba Predsedništva povodom raznih spekulacija u medijima o tome da li je predsednik Tadić zdrav ili iscrpljen i bled. Pres služba je zapravo javnosti na uvid dala izveštaj lekara o zdravstvenom stanju Borisa Tadića.

U redovnom godišnjem izveštaju VMA o zdravstvenom stanju predsednika Republike Srbije Borisa Tadića navodi se da je u toku 2011. godine predsednik bio u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju.

U izveštaju se navodi da je 28. novembra ove godine u VMA obavljen redovni, planirani sistematski pregled predsednika Srbije Borisa Tadića.

Posle obavljenih kompletnih laboratorijskih analiza koje su uključivale standardne analize, parametre upale, imunološke parametre kao i skrining tumorskih markera, urađena su i sledeća, potrebna morfološka ispitivanja: EKG, spirometrija, EHO pregled srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvnih sudova kao i rendgen srca i pluća.

Zatim je predsednika Srbije pregledao tim lekara iz sastava Vojnomedicinske akademije.

U zaključku, konzilijum lekara navodi da, posle operativnog lečenja parcijalne rupture Ahilove tetive na levoj nozi, decembra 2010. godine, kao i nakon kompletno sprovedenih mera fizikalne terapije i rehabilitacije, lokalni nalaz na tetivi je u celini uredan i stabilan, a predsednik Tadić potpuno je sposoban za rekreativne fizičke aktivnosti.

U toku 2011. godine, praktično je sve vreme bio bez značajnih subjektivnih tegoba, u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju kao i dobrom stanju po organskim sistemima, navodi se u izveštaju koji prenosi sajt RTS. rs

Pogledajte još