Čavez sumnja da SAD izaziva rak kod latinoameričkih lidera!

Dan nakon što je objavljeno da agrentinska predsednica Kristina Fernandez Krišner boluje od raka štitne žlezde, a podstaknut činjenicom da od ove bolesti boluju i predsednici nekoliko južnoameričkih država, Čavez je javnosti izneo svoje pretpostavke o novoj američkoj zaveri:

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumeli tehnologiju za izazivanje raka, a da niko za to nije znao!"
, prenosi agencija "Hina" Čavezove reči.

Predsednik Venecuele i veliki prijatelj Fidela Kastra, Ugo Čavez veoma često oštro kritikuje politiku SAD optužujući ih za brojne teorije zavere od kojih poneke zvuče na ivici bizarnosti.

Ugo Čavez koji je i sam oboleo od raka, tvrdi da se oporavio od tumora u predelu karlice koji mu je odstranjen u junu. U nastavku govora je ublažio svoje sumnje rekavši da "ne želi da iznosi preuranjene optužbe", ali je istakao da je ipak reč o "neobičnom" nizu slučajeva od 2009. godine u kome su "žrtve" aktuelni i bivši južnoamerički predsednici.

Da podestimo, od raka je najpre oboleo bivši predsednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva, pa trenutna predsednica Dilma Rusef, zatim prvi čovek Paragvaja Fernando Lugo, potom i sam predsednik Venecuele Uga Čavez i poslednja u ovom crnom nizu je Kristina Fernandez, argentinska predsednica.

"Ovaj crni niz je jako teško protumačiti...To je čudno, jako čudno!", dodao je lider latinoameričke radikalne levice u govoru koji su prenosili državni mediji, istakavši da će se tajna te bolesti možda "otkriti za 50 godina".

Pogledajte još