Drago Kos savetnik Agencije za borbu protiv korupcije

0

Nekadašnji predsednik evropske Grupe država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GREKO) Drago Kos ocenio je da Srbija ima odlične normativne i institucionalne uslove za borbu protiv korupcije, ali ako sistem u toj oblasti nepočne da funkcioniše kako treba, postaće velika prepreka na putu Srbije ka EU.

BEOGRAD, 29. decembra 2011. (Beta) – Na konferenciji za novinare Kos je rekao da postoje potrebni organi i ocenio da krivični zakon, kao i propisi o finansiranju stranaka i Agenciji za borbu protiv korupcije, mogu da dobiju sva priznanja, ali da neće biti uspešne borbe protiv korupcije ako taj sistem ne proradi.

Kos je predstavljen kao budući savetnik Agencije za borbu protiv korupcije Srbije. Pored toga što je radio u GREKO, Kos je ranije bioi prvi čovek slovenačke Komisije za borbu protiv korupcije.

Prema rečima direktorke Agencije za borbu protiv korupcije ZoraneMarković, Kos će za tu agenciju raditi od januara iduće godine idolaziće u Beograd jednom mesečno da bi pomagao rešavanje aktuelnihpitanja koja se tiču rada agencije.

Marković je rekla da njegovo angažovanje neće ništa koštatiAgenciju za borbu protiv korupcije jer je Kosa angažovala MisijaOEBS-a koja je prepoznala da će, zbog predstojećih izbora, narednagodina biti veoma značajna za rad agencije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.