Izveštaj o reviziji poražavajuć

0

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije Milan Knežević izjavio je u četvrtak da je izveštaj državnog revizora poražavajući i da je potvrdio da se budžetska sredstva "arče bez bilo kakve kontrole".

Knežević je kazao da je strašno to što su od od 47 subjekata revizije samo dva ispunila zahteve zakona da rade prema onome sto su im obaveze.

„Strašno je da se pokreću postupci protiv onih kojima je dato u amanet da brinu o novcu poreskih obveznika, a oni ga dele kao da im je ostavljen ostavinskom raspravom i da mogu da ga prelivaju kako i gde hoće“, kazao je on.

Knežević je kao negativno ocenio i to što pet subjekata revizije nije omogućilo čak ni dovoljno podataka na osnovu kojih bi Državna revizorska institucija mogla da da mišljenje.

„Strašno je, jer u Engleskoj kada se završni račun budžeta ne poklopi u samo jednu funtu, kompletna vlada bi morala da podnese ostavku. Na žalost, Srbija nikakav račun nema šest godina“, istakao je Knežević.

Državna revizorska institucija objavila je izveštaj o kontroli 47subjekata u kojoj su utvrđene brojne nepravilnosti zbog kojih je dosada podneto 18 zahteva za prekršajni postupak i tri krivične prijave.

BEOGRAD, 29. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.