Vuković optimista pred Evropsko prvenstvo

Vuković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu ocenio da je osnovni uzrok poraza to što su srpski igrači promašili deset zicera, tri sedmerca i 15 šuteva "spolja".

Najzaslužniji za pobedu Rumunije bio je njihov golman Jonut Čobanu.

"Neke stvari već su bile bolje nego juče u prvom meču s Rumunijom i samo je pitanje vremena kada ćemo iz izgrađenih šansi početi da dajemo golove", rekao je Vuković.

Srpski selektor je rekao i da je optimista pred Evropsko prvenstvo, koje se igra u Srbiji od 15. januara. Vuković je najavio da će u toku sutrašnjeg dana saopštiti spisak igrača na koje računa u nastavku priprema.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum rekao je da nije zadovoljan večerašnjom igrom svog tima, ali da se nada da će biti bolje kada igrači "uđu u šutersku formu".

Selektor Rumunije Vasile Stinga rekao je na istoj konferenciji za novinare da su njegova i srpska selekcija juče i danas odigrali dobre mečeve. On je ocenio da je za razliku od jučerašnjeg nerešenog rezultata (31:31) večeras razliku u korist Rumunije napravio njen golman.

"Za Srbiju je možda i dobro što je večeras izgubila jer je to može razbuditi i često se u sportu dešava da budete najbolji kada je najpotrebnije", rekao je Stinga.

Beta

Pogledajte još