Devojka umrla od posledica povreda u kampu

NOVI SAD, 13. jula 2008. (Beta) - Jelena Matić (28) iz Paraćina preminula je u nedelju od posledica povrede koje je zadobila u kampu festivala Egzit u Novom Sadu, kada je na jedan šator sa velike visine pala grana drveta, izjavio je direktor Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov.

On je naveo da je teške povrede glave dobila i 22-godišnja devojka iz Skoplja, čiji identitet još uvek nije sa sigurnošću utvrđen. Povrede grudnog koša u istom nesrećnom slučaju zadobio je i Đorđe Markovski (23) iz Prilepa i on će biti prebačen u Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.

Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala trazili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i seču rizičnih grana u kampu. "Sanitarna seča je izvršena, ali se nesreća ipak dogodila. Neizmerno nam je žao zbog toga i upućujemo najdublje izraze saučešća porodici stradale Jelene Matić", kazao je Bošković.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da će gradske vlasti utvrditi ko je iz javnih komunalnih preduzeća Gradsko zelenilo i Zavoda za izgradnju grada bio odgovoran za sanitarnu seču i najavio najoštrije sankcije.

Pogledajte još