Pet novogodišnjih web odluka

Tviter (Twitter) i Fejsbuk (Facebook) mogu vas predstavi u najboljem svetlu, ali malo nesmotrenosti može vašim praticima na ovoj društvenoj mreži pružiti sasvim drugačiju sliku o vama. CNN je napravio listu od pet novogodišnjih web odluka.

Ne tražite od prijatelja da kopiraju vaš status u svoj

Prestanite tražiti da vaši prijatelji kopiraju vaš status u svoj! Možete biti sigurni da 97 odsto vaših prijatelja neće hteti hraniti klikom decu u Africi, a neće verovati ni da putem statusa na Facebooku pomoći obolelima od raka.

Ne izvrćite engleski ili bilo koji drugi jezik na Tviteru

"Prestanite izvrtati engleski ili bilo koji drugi jezik na Tviteru", piše CNN. Boljka tviteraša je u tome što pokušavaju u što manje znakova reći što više. Samo pet sekundi potrebno je da se nešto napiše pravilno. Da sačuvamo lepotu svakog jezika.

Bez jadnih komentara na statusima

"Prestanite davati jadne komentare na statuse"! Glupi, očekivani komentari zaista su dosadni. Okrivljavati za sve vlast i establišment (makar se radilo o banalnim stvarima) zaista je smešno, tvrdi CNN.

Ne reklamirajte sebe i svoj posao na društvenim mrežama

"Prestanite reklamirati sebe i svoj posao na društvenim mrežama"! Nema šanse da tako naplatite svoj trud. Poneki izuzetak, ipak nije pravilo.

Ne upotrebljavajte na pogrešan način pametne telefone

Prestanite na pogrešan način koristiti smartphone"! To što možete ići na Internet u svakom trenutku, ne znači da stalno morate pisati statuse na Tviteru ili Fejsbuku. Zašto bi vaše prijatelje zanimalo šta radite na WC-u ili šta jedete ? Malo koga da zaista zanima vaš zaključak i trenutak nadahnuća.

Pogledajte još