Exit iz rupe

Dok "gori" Mejn stejdž, može vam se desiti da otkrijete rupu, a nakon nje i sasvim drugačiji EXIT.

Često ćete pročitati nešto poput - "vatreni nastup hedlajnera ispraznio ostale bine" ili "svi posetioci EXIT-a na Mejn stejdžu". Kada se vide desetine hiljada u oblaku prašine, s pogledima koji upijaju zvezdu na bini, lako je poverovati u to.

Dok su brojni posetioci dokazivali Manu Čaou da je u Srbiji uvek dobrodošao, a on im uzvraćao vrelim ritmovima i jasnim političkim i socijalnim porukama, odlučili smo da proverimo kako živi EXIT dok "gori" Mejn.

Kako najveća otkrića nastaju iz "slučajnosti", i naša su otprilike tako nastala. Ovog puta, jedna rupa nedaleko od šanka na Mejn stejdžu bila je uzrok lagane šetnje daleko od gužve praćene raznim "otkrićima" na nekoliko bina ovogodišnjeg EXIT-a.

Beg u "raskršće"

Kada ne možete da stojite, jer vas bol u nozi (žrtvi rupe!) opominje da je u tom trenutku relaksirajući provod mnogo bolje rešenje nego biti još jedna "tačkica" na Mejn stejdžu, prvo na šta ćete naići je Krosrouds stejdž.

Bez obzira na nastup zvezda, uz klupske hitove, tu uvek igra veliki broj ljudi. Skakutanje po kaldrmi malog “raskršća“ između velikih stejdževa dobra je alternativa. Tu možete čuti sve – od Kajli Minog do zvukova ulica Rija. Miks užitka!

Već dovoljno udaljeni od melodije, koja okrutno podseća na odluku napuštanja Mejna, ili vas jednostavno ne zanima dotična zvezda, ili nešto treće, shvatite da provod čeka svuda.

Metalci i opasni jezici

(old_image)Metalci i pankeri o "alternativnom provodu" znaju najbolje, jer se veliki broj njih ispred Eksploziv bine provodi kao da Mejn ne postoji. Gitare pršte, kosa leti, crno na sve strane... Udaranje kontre za poštovanje.

U isto vreme kada je Manu pričao o "lošem životu" ("Mala Vida"), pristojno posećenu Elektranu zavodile su "devojčice opakog jezika" – bend "Lollobrigida" iz Hrvatske. Pridružila im se Una - bivša "bitcharka". To može da bude i previše...

Šarmantni talenti

Da ste te subote, umesto Mejna, izabrali Fjužen stejdž, upoznali biste odličan hip hop duo iz Holandije i... dva izuzetno šarmantna momka!

Pete Philly & Perquisite su MC (Pit sa Arube) i, verovali ili ne, čelista (Piter iz Amsterdama), koji su oko 200 prisutnih potpuno opustili kombinacijom hip hopa, broken bita, džeza i soula. Devojke su se otopile kada je Pit samo njima uputio par rima.

Eto, super otkriće! A to je valjda i smisao EXIT-a…

U bioskopskoj tišini

Zavaljenu na balvanima, uz zvuke regea, uvek ćete sresti barem nekolicinu… Rege stejdžu se uvek vredi vratiti.

Desetak stepenika niže, dok iz daljine dopire muzika hedlajnera te večeri, osvetli vas bioskopsko platno. Stejdž Café Del Danube Presents Cinema City 2009 bio je pun dok se prikazivao kultni brazilski film "Božji grad" (Cidade de Deus).

(old_image)Bioskopska tišina morala je biti prekinuta pitanjem "zašto", na koje nam je odgovorio Markoni, Novosađanin koji je izabrao bioskop umesto Manu Čaoa:

- Video sam gužvu, prašinu, shvatio da neću mrdnuti bliže bini… i eto, sad mi super ovde. Bio sam juče, godinama idem svaki dan na EXIT, pa šta i ako propustim jedan nastup?! Bio sam prvih par pesama – dosta za danas. Ionako sam za malo čvršći zvuk… A i film je genijalan!

U provodu s Ali Mekbil

Slažemo se da je film sjajan, ali kad ste žrtva nečije očigledne nemarnosti, koliko god bili svesni da zvezda i gungula automatski ne znače i odličan provod, bude vam barem malo žao što vam je odluka (makar se ispostavila i kao sasvim OK) bila nametnuta. Posebno ako svuda oko vas s video-bimova ide prenos koncerta sa Mejn stejdža...

Hm, a da se to desilo u nekoj drugoj zemlji?! Advokati bi imali pune ruke posla, ali provod verovatno ne bi bio tako dobar. Negde gubiš, negde dobijaš.

Katarina Milovanović

Pogledajte još