Nacisti i medju Slovencima

LJUBLJANA, 5. januara 2012. (Beta) - Nemačka hakerska mreža Anonimus objavila je na internet strani više hiljada imena i elektronskih adresa navodno povezanih osoba sa neonacističkim pokretima medju kojima se nalaze imena i adrese lica iz Slovenije.

Da je spisak verodostojan potvrdio je za dnevnik Delo jedan od otkrivenih Slovenaca koji je taj svoj čin nazvao "mladalačkom nepromišljenošću".

U do sada objavljenim dokumentima, slovenačka imena pojavljuju se u tri različite datoteke od kojih prva sadrži elektronske adrese navodnih članova organizacije Krv i čast (Blood and Honour) koja u čitavom svetu okuplja simpatizere nacionalsocijalizma i sadrži 12 slovenačkih domena.

U preostale dve datoteke su pojedinci razotkriveni pod punim imenom sa punim kućnim adresama, a poneki i sa telefonskim brojevima.

Spiskovi su objavljeni u okviru "operacije Blickrig" nazvane po karakterističnom načinu ratovanja Trećeg rajha. Reč je o operaciji sa kojom su krajem decembra Anonimusi "najavili rat" nemačkim neonacistima na internet strani nazi-leaks.net.

Kako piše Delo, slovenački neonacisti imaju prema dostupnim podacima "podružnice" u svim regionima zemlje, a njihovi članovi i simpatizeri se sreću i na dogadjajima koje organizuju oni ili njihovi istomišljenici kao što su Headhunters u Domžalama ili pokret Ovde je Slovenija.

Pogledajte još