Egzit će obezbediti sredstva za pokretanje fondacije

NOVI SAD, 15. jula 2008. (Beta) - Festival Egzit (Exit) će u znak sećanja na Jelenu Matić (28), koja je nesrećnim slučajem poginula u kampu festivala, obezbediti sredstva za stipendiranje najboljih studenata iz Paraćina, saopštili su danas organizatori festivala.

U saopštenju Egzita navodi se da će organizatori festivala, uz konsultacije s porodicom preminule, predložiti da fondacija ponese ime Jelene Matić.

"Želimo da fondacija ponese ime Jelene Matić i da se iz nje finansiraju najbolji studenti iz Paraćina, grada u kojem je Jelena odrasla i u kojem živi njena porodica", piše u saopštenju.

Jelena Matić iz Paraćina poginula je u nedelju, 13. jula, u kampu festivala Egzit, kada je na šator u kojem je spavala sa velike visine pala grana.

Ona je zadobila teške povrede glave od kojih je preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

U istoj nesreći teško je povređena i Dafina Anastasova (22) iz Skoplja, za čiji se život bore lekari u Kliničkom centru Vojvodine.

"Njeno stanje je veoma teško, život joj je ugrožen i još je u komi", kazala je danas agenciji Beta doktorka Radmila Kolak i dodala da je Anastasova pod intenzivnom terapijom i neprestanim lekarskim nadzorom.

Đorđe Markovski (23) iz Prilepa, koji je takođe povređen u nesreći u Egzitovom kampu, nalazi se na Institutu za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamnici i njegovo stanje je stabilno.

Pogledajte još