Minimalni troškovi za referendum

BEOGRAD, 5. januara 2012. (Beta) - Troškovi referenduma koje četiri opštine na severu Kosova planiraju da održe 14. i 15. februara biće minimalni, pošto će članovi komisija i biračkih odbora raditi volonterski, izjavio je u četvrtak uveče predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

"Jedini trošak biće štampanje oko 35.000 glasačkih listića sa pitanjem: Da li podržavate formiranje institucija Republike Kosovo na severu Kosova i Metohije? To ne može da košta više od 1.000 evra", kazao je Pantić agenciji Beta.

On je rekao da se već javljaju firme koje su voljne da pomognu finansiranje štampanja glasačkih listića i najavio da će biti objavljen i spisak preduzeća koja su pomogla održavanje referenduma u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu.

"Ne znam zasto se diže tolika fama. Govore da će to biti enormno troškovi, a to nije istina. Nećemo oštetiti budžet Srbije", kazao je Pantić i dodao da će referendum biti održan u skladu sa propisima o lokalnoj samoupravi.

On je precizirao da će prvo svaka opština formirati komisiju za sprovodjenje referenduma, a zatim će članovi tog tela izabrati predstavnike u biračkim odborima.

Pogledajte još