Zimonjić proslavio titulu

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić organizovao je svečani prijem kako bi u društvu klupskih kolega i novinara proslavio titulu na Vimbldonu. Najcenjeniji gren-slem turnir osvojio je po prvi put u paru s Kanađaninom Danijelom Nestorom, jer je do sada na ovakvim takmičenjima pobeđivao jedino u miks dublu.

Raspoložen, srećan i nasmejan Ziki, kako ga mnogi od milošte zovu, primao je čestitke i slikao se sa mladim teniserima koji bi jednog dana voleli da igraju baš kao on. Posle 21. titule i 19 polufinala, mnogi ga nazivaju najvećim igračem dubla u srpskom tenisu, a on nam kroz osmeh prenosi svoje utiske:

- Velika mi je čast što sam predstavljao svoju zemlju na turniru kakav je Vimbldon, koji ima dugu tradiciju. Čast je samo učestvovati na njemu, a pobediti je ostvarenje sna. Moram priznati da mi je puno srce kad čujem da sam svojim rezultatima na neki način doneo radost u Srbiju – zadovoljno nam je otkrio Nenad, koji je zajedno s Nestorom za trijumf na trećem gren-slem turniru u sezoni nagrađen sa 290.000 evra.

Odmaraće se nekoliko dana, a onda mu predstoji takmičenje u Torontu (21. jul), Sinsinatiju, pa Olimpijada u Pekingu, US open, a onda borba za opstanak u svetskoj grupi Dejvis kupa. Raspored je veoma naporan i zgusnut, a Nenad se nada da će ga ovog puta povrede zaobići u širokom luku.

Ispred teniskog kluba Gemaks, Đorđe Antelj uručio je Nenadu set od pet zlatnika Narodne banke Srbije, i našalio se u stilu: "Zlato - zlatu pripada." Tako je Nenadu poželeo još mnogo medalja. Čestitkama su se pridružili i ostali gosti, a ovaj mladi Beograđanin ispisao je još jednu blistavu stranicu srpskog sporta.

Ako niste znali, u svetu postoji mnogo turnira i svi su važni. Vimbldon je ipak na prvom mestu, a kada ga jednom osvojite, to ostaje zauvek zapisano zlatnim slovima na mermernoj tabli. Od ove godine i ime Nenada Zimonjića sija zlatnom bojom.

Mi mu čestitamo i želimo da nastavi u pobedničkom ritmu!

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još