Verbalni sukobi na televiziji Avala

0

Zaposleni na televiziji Avala, koji 16 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata, verbalno su se u petak sukobili sa direktorom produkcije Manetom Šijanom koji je pozvao policiju, rekao je predstavnik zaposlenih na toj televiziji Nikola Vukomanović.

Vukomanović je agenciji Beta kazao da su zaposleni pre dva dana najavili da će od petka radikalizovati protest i u podne su prekinuli program obaveštenjem da su i dalje u štrajku.

Deset minuta je pločica sa obaveštenjem da smo u štrajku bila i vidljiva u programu da bi onda direktor produkcije ušao, rekao da on preuzima emitovanje programa, pozvao policiju, automatski izvršio pritisak na štrajkače koji su već najavili to što će da se dešava i što je njihovo zakonsko pravo i došlo je do verbalnog prepucavanja“, kazao je Vukomanović.

On je kazao da je policija konstatovala da nema razloga zbog kojih bi morala da reaguju.

Otišli su, napravili zapisnik i sada očekujemo inspekciju rada s obzirom da mi smatramo da je njegovim potezom narušeno naše pravo na štrajk i na borbu za osnovana prava zaposlenih„, kazao je Vukomanović i dodao da je sada na televiziji mirno ali da su zaposleni uznemireni.

On je naveo da bi možda vlasnici televizije Avala sada mogli da se oglase i dodao da zaposleni ne znaju sa kim da pregovoraju jer generalna menadžerka televizije od 1. janura nije produžila ugovor.

Kako je najavio, od ponedeljka će obaveštenje o štrajku zaposlenih u programu televizije biti sve učestalije, a zaposleni će pokušavati da dobiju od nadležnoih odgovore na pitanja zašto su u ovom položaju sada i zašto su mediji u Srbiji uopšte u ovom položaju.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.