Karadžić u odboru Svetskog prvenstva U-20

BEOGRAD, 6. januara 2012. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić imenovan je u petak za člana organizacionog odbora Svetskog prvenstva za igrače mladje od 20 godina, saopštio je nacionalni savez.

U saopštenju FSS navodi se da je uz imenovanje Karadžić dobio i čestitke predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera i generalnog sekretara Žeroma Valka. Svetsko prvenstvo za mladje od 20 godina održaće se 2013. godine u Turskoj.

"U skorijoj prošlosti nijedan funkcioner našeg fudbala nije doživeo takvu čast. Očekujemo da u narednom periodu bude i zvanično obelodanjen kompletan sastav Organizacionog odbora, tela zaduženog za pripremu velikog dogadjaja koji nas očekuje sledeće godine", navodi se u saopštenju FSS.

Evropu će na SP u Turskoj predstavljati najuspešnije selekcije sa Evropskog prvenstva, koje se održava od 3. do 15. jula u Estoniji. Za sada se još ne zna koliko će evropskih predstavnika biti na Mundijalu U-20.

Reprezentacija Srbije, koju vodi selektor Zoran Marić, biće domaćin kvalifikacionog turnira, koji se igra od 25. do 30. maja. Protivnici "orlića" biće Madjarska, Nemačka i Rumunija.

Pogledajte još