Izradnja stanova u Novom Beogradu od marta

BEOGRAD, 7. januara 2012. (Beta) - Izgradnja oko 800 stanova u naselju "Doktor Ivan Ribar" u Novom Beogradu, u okviru programa podrške stanogradnje koji subvencioniše država, počeće u martu 2012. godine, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić.

"Očekujem da ćemo početkom marta otvoriti gradilište i da će u roku od 16 meseci, kako je i planirano, to naselje biti završeno", kazao je Dulić agenciji Beta.

Naveo je da je 1. mart rok za završetak iseljavanja 27 porodica koje nelegalno žive na zemljištu predvidjenom za izgradnju.

Dulić je kazao da je početak izgradnje planiran za kraj 2011, ali da tada niko nije znao da su tu nelegalno naseljene neke porodice.

On je istakao da će se u postupku raseljavanja poštovati sve medjunarodne konvencije i da se neće ugrožavati ljudska prava. "Ovako dobar projekat ne treba da bude skandalizovan ni sa čim", kazao je Dulić.

Prema njegovim rečima, u rašavanje ovog problema uključili su se Grad Beograd, Ministarstvo rada i socijalne politike i Komesarijat za izbeglice.

Pogledajte još