Vujin: Voleo bih polufinale u prepunoj Areni

Rukometna reprezentacije Srbije nalazi se u Staroj Pazovi na završnim pripremama uoči Evropskog prvenstva, koje se održava u Srbiji od 16. do 29. januara.

"Nadam se da ću na Evropskom prvenstvu da potvrdim sve ono što se od mene očekuje i zbog čega sam ovde. Osećam mali pritisak, ali mislim da će sve da bude u redu. Znam da su velika očekivanja od moje igre, tako da sam sa te strane spreman", rekao je Vujin.

On je dodao da cela ekipa oseća pritisak uoči početka šampionata.

"Moramo da se koncentrišemo na igranje i teran. Sve ovo što se dešava oko nas i to što ćemo da igramo na domaćem terenu treba da nam bude nekakav podstrek. Treba da nam bude vetar u leđa da sa bilo kojim protivnikom idemo na pobedu", rekao je Vujin.

Reprezentativac Srbije istakao je da mu je teško da govori o tome koji bi konačan plasman ekipe trebalo da bude na šampionatu.

"Mislim da treba da idemo korak po korak. Utakmica s Poljskom nam je najbitnija, jer će od nje na početku Evropskog prvenstva mnogo toga zavisiti. Veliki uspeh bi bio odlazak na Olimpijske igre ili recimo, ono o čemu svi sanjamo, polufinale. Voleo bih nam se dogodi prepuna Arena", rekao je Vujin.

Srbija će se takmičiti u Grupi A u Beogradu sa selekcijama Poljske, Danske i Slovačke.

(old_image)

Jedan od najboljih rukometaša Srbije zadovoljan je kako je igrao u jesenjoj polusezoni za mađarski Vesprem.

"Imali smo malih problema, jer je otišlo nekoliko igrača. To se odrazilo na neke naše rezultate, ali jako dobro stojimo u Ligi šampiona. Sve je bilo u redu, ali svih tih četiri, pet meseci mi je u glavi bilo ovo Evropsko prvenstvo", rekao je Vujin, koji je trenutno šesti strelac Lige šampiona sa 44 gola, dok je njegova ekipa na drugom mestu u Grupi B.

Prema njegovim rečima, Francuska, koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampion biće i na predsojećem EP glavni favorit za osvajanje zlatne medalje.

"Francuzi odskaču mnogo od ostalih, po individualnom i kolektivnom kvalitetu. Ako je moguće, voleo bih da se ne sastanamo s njima do samog kraja takmičenja", rekao je Vujin.

On je dodao da je do početka Evropskog prvenstva ostalo još nekoliko dana i pohvalio stručni štab i Rukometni savez, jer su napravili "fantastičan plan priprema".

"Mislim da smo maksimalno iskoristili pripreme. Sve što smo ranije planirali, sada smo uradili. Imamo još kontrolnih utakmica, selektor će videti šta od koga može da očekuje i odrediće konačan spisak od 16 igrača", rekao je Vujin.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Beta

Pogledajte još