Junajted dobio Siti

Junajted je poveo u 10. minutu golom Vejna Runija koji je posle centaršuta Antonija Valensije glavom savladao golmana domaćih Kostina Pantilimona.

Siti je od 12. minuta igrao sa igračem manje, pošto je štoper Vensan Kompani dobio direktan crveni karton zbog starta sa obe noge nad Nanijem.

Junajted je iskoristio prednost igrača više i povećao prednost u 30. minutu golom Danija Velbeka. On je posle dodavanja Patrisa Evre iskoristio lošu intervenciju Samira Nasrija i iz okreta postigao pogodak.

Runi je u 39. minutu postigao svoj drugi gol na meču. Reprezentativac Engleske je izveo penal za "crvene đavole", Pantilimon mu je odbranio, ali se lopta odbila do najboljeg strelca ekipe koji je glavom sproveo u mrežu.

Domaći fudbaleri su se "probudili" u drugom poluvremenu i postigli svoj prvi gol u trećem minutu nastavka preko najboljeg fudbalera Srbije za 2011. godinu Aleksandra Kolarova.

(old_image)

Kolarov je odlično izveo slobodan udarac sa 30-ak metara iskosa desno, prebacio živi zid, a lopta je završila u levom uglu golmana Junajteda Andersa Lidegarda.

Zaostatak od jednog gola za Junajtedom doneo je Serhio Aguero golom u 64. minutu. On je posle greške odbrane gostiju šutirao sa 11 metara posle centaršuta sa desne strane, Lidegard je odbranio, ali je Argentinac bio koncentrisan i odbijenu loptu sproveo u mrežu.

U tim Mančester junajteda vratila se legenda kluba, Pol Skols, koji je utakmicu počeo na klupi, ali je u 59. minutu zamenio Nanija. Skols se penzionisao prošlog leta posle 17 godina provedenih u Junajtedu i odigranih 676 utakmica.

"Jasno je da mi je fudbal nedostajao od kada sam ga napustio. Oduševljen sam jer trener misli da i dalje mogu da doprinesem timu i želim da svojom igrom doprinesem novim uspesima kluba", preneo je AP Skolsove reči.

Beta

Pogledajte još