Vuković: Tražim podršku javnosti sada!

0

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković zatražio je podršku javnosti na predstojećem Evropskom prvenstvu, navodeći da ima vremena za kritike.

Tražim podršku javnosti sada, pošto ima vremena za kritike posle šampionata. Sada je bitno da nam javnost pruži podršku„, rekao je Vuković novinarima u Kovilovu.

Evropsko prvenstvo održava se u Srbiji od 15. do 29. januara. „Orlovi“ će igrati u Beogradu u Grupi A, sa Poljskom, Danskom I Slovačkom.

Ovo takmičenje se mnogo razlikuje od prethodnih velikih na kojima smo učestvovali. Svi igrači su ga ozbiljno shvatili, radili su na sebi i pre dolaska u reprezentaciju i vide se rezultati tog rada„, rekao je Vuković.

Selektor je objasnio da je sada poboljšan napad, koji se ubrzao, ali i da ekipa ima problema sa povredama. On je kazao i da ekipa još nije dostigla maksimalni nivo igre.

Igramo samo 65-70 odsto svojih mogućnosti. Znamo šta treba popraviti u odbrani i u napadu…Nisam u situaciji da se na početku takmičenja 'šlepamo', moramo da dobijemo makar jednu od prve dve utakmice jer je to presudno za nastavak takmičenja, a moramo da pobedimo i Slovačku„, rekao je Vuković.

Reprezentaciju je u Kovilovu posetio i nekadašnji selektor Zoran Živković.

Njegova zapažanja su interesantna. Pomoglo nam je mnogo što je takav trenerski vuk sa nama, a njegovo mišljenje je bitno i može da nam ukaže na probleme koje možemo imati tokom takmičenja„, rekao je Vuković.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.