Strani zaverenici žele da destabilizuju Siriju

BEJRUT, 10. januara 2012. (Beta) - Predsednik Sirije Bašar Asad rekao je u utorak u televizijskom obraćanju naciji da su nemiri naneli "veliku štetu" toj zemlji i optužio je "strane zaverenike" da rade na njenoj destabilizaciji, prenosi Al Džazira.

Predsednik je u govoru tvrdio da je upravo njegova ideja bila da se u Siriju pošalju posmatrači "kako bi se otkrila istina".

Asad je takodje rekao da neće odstupiti sa vlasti s obzirom da "i dalje uživa podršku sirijskog naroda" - uprkos višemesečnim demonstracijama širom zemlje protiv njega i njegovog režima.

"Kad budem odlazio sa funkcije, to će biti na osnovu volje naroda", dodao je predsednik Sirije. Prema Asadovim rečima, snage iz inostranstva nastoje da destabilizuju njegovu zemlju.

Asad je rekao da je "pobeda blizu" ukoliko Sirijci ostanu čvrsti i dodao da snage iz inostranstva "nisu našli uporište u revoluciji kojoj su se nadali".

Asadov govor na Univerzitetu prenosila je državna televizija, prvi otkako je prošlog meseca prihvatio plan Arapske lige za prekid krvavog razračuna vlasti sa neistomišljenicima.

Pogledajte još