Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Posle 19 godina stručni žiri i publika više ne biraju ko će zastupati Hrvatsku na Eurosongu. Dilemu da li u Baku treba poslati popularnu Jelenu Rozgu ili Ninu Badrić, izbor je pao na Ninu "zbog urbanog muzičkog izraza".
Tako je odlučila Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a, piše Jutarnji.

Čarobna pesma "Čarobno jutro" ostala je bez nastupa na Eurosongu

Zanimljivo je da je Nina Badrić samo jednom i to pre 9 godina nastupila na festivalu Dora, na kome se bira pesma za Eurosong. Za pesmu "Čarobno jutro" dobila je silne nagrade ali ne i prvo mesto. Poobedila ju je Claudia Beni, 16-godišnja učenica frizerske škole iz Opatije, s pesmom Andreja Babića “Više nisam tvoja”. Nina je tada teško podnela poraz, rasplakala se i zarekla da na Dori više neće nastupiti. Ipak, ovaj poziv na sigurno Nina je prihvatila bez puno razmišljanja.

- Izabrali smo Ninu jer ima svetski muzički pristup, urbani muzički izraz, snažan vokal, dosad nije nastupala na Eurosongu i trenutno je top hrvatski izvođač.

Pesmu s kojom će nastupiti još uvjek nismo odabrali, dvoumimo se između dve vrlo kvalitetne pesme, a zasad mogu reći kako je Nina čak i jedan od autora muzike i teksta - otkriva Homsi.

Srbiju će na Eurosongu predstavljati takođe oprobani muzički as Željko Joksimović. Ako do sada niste čuli kako Nina i Željko zvuče zajedno, evo prilike:

Ima nešto u tome što ih publika hoće, i zajedno i odvojeno. Zar ne?

A ima razloga da Nina dobro prođe i zbog drugih dobrih pesama, saradnje i prijateljstava i u Srbiji.

Pročitaj i intervju Nine Badrić portalu Nadlanu.com

Pogledajte još