Bole vas leđa?

Kako prenosi "Daily maily", naučnici sa Univerziteta u Frankfutru uveliko rade na formuli za trajno rešenje problema bolova u leđima od koga pati veliki deo svetske populacije.

Rešenje su pronašli u injekciji ozona koji se pomeša sa steroidima koji pomažu smanjivanje upale i direktno se ubrizgava u oboleli deo kičme pod lokalnom anestezijom.

Isptivanja koja su vršili nad pacijentima su pokazala da 37 odsto njih nakon šest meseci nisu više osećali nikakav bol u leđima.

Predviđa se da bi nova terapija ozonom posebno pomogla onima koji imaju bolove i probleme sa kukom, u tolikoj meri da ne samo što bi im veoma olakšala bol, već da tim pacijentima više ne bi bila potrebna operacija.

Autor ove studije dr Tomas Lenert kaže da je tajna zapravo u tome što gas ozon pomaže smanjenju diskova između pršljenova, čime se smanjuje pritisak na karlicu, a samim tim se smanjuje i bol.

U studiji koja je sprovedena na 375 bolesnika sa hroničnim bolom u predelu karlice i koji su primili injekciju ozona, čak 75 odsto njih je osećalo znatno manju bol i šest meseci nakon terapije, a oko 37 odsto pacijenata više nisu osećali nikakve bolove. Kod samo 22 odsto pacijenata nije zabeleženio nikakvo vidljivo poboljšanje nakon terapije.

Pogledajte još