Voriorsi šokirali Majami, prvenac Vašingtona

Tim iz glavnog grada SAD uspeo je da dođe do prve pobede posle osam poraza dobrim nastupom prve petorke a najefikasniji je bio Nik Jang koji je zabeležio 15 poena.

Dobru partiju su pružili i rezervisti Vizardsa koje je predvodio Rašard Luis sa takođe 15 koševa. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli je postigao četiri poena uz čak pet ukradenih lopti.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Andrea Barnjani sa 22 poena.

Majami je neočekivano poražen kod kuće sa 106:111 od Golden stejt voriorsa, iako je tim sa Floride imao tokom utakmice prednost i od 17
poena.

Voriorsi su gubili sa 12 poena razlike pred početak poslednje četvrtine, ali su uspeli da se vrate u meč trojkom pola minuta pred kraj i tako obezbede produžetak u kojem su trijumfovali.

U redovima pobednika rezervista Nejt Robinson dao je 24 koša, od čega čak 17 u poslednjoj četvrtini i u produžetku. Po dvadeset poena dodali su Dorel Rajt i Dejvid Li.

U drugom porazu u sezoni za Hitse, Dvejn Vejd je postigao rekord sezone sa 34 koša, a Lebron Džejms je ubacio 26 i imao 11 skokova i sedam asistencija.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su na svom terenu Feniks sa 99:83, uz čak 48 poena Kobija Brajanta.

(old_image)

Milvoki Baksi došli su do važne pobede na gostovanju u San Antoniju od 106:103. Stiven Džekson predvodio je ekipu Baksa sa 34 poena i osam asistencija. Kod domaćina najbolji je bio Toni Parker sa 22 poena.

Do vodeće pozicije na tabeli Zapadne konferencije stigla je Oklahoma devetom pobedom u sezoni. Tandersi su bili bolji od Memfisa sa 100:85. Kevin Durant je po običaju vodio tim postigavši 22 poena, uz 11 skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji bio Rasel Vestbruk sa 30 koševa.

U timu Memfisa španski reprezentativac Mark Gasol dao je 20 poena uz 14 skokova.

POGLEDAJ VIDEO: NBA Top 10

Na čelu istočne konferencije nalazi se Čikago koji je do devete pobede došao protiv Minesote pobedom od 111:100. Bulse je predvodio Derek Rouz sa 31 poenom i 13 asistencija.

Za ekipu Minesote srpki košarkaš Darko Miličić igrao je nešto više od osam minuta ali bez učinka, dok crnogorski reprezentativac I bivši igrač beogradskog Partizana Nikola Peković nije ulazio u igru.

U ostalim utakmicama Juta je bila bolja od Klivlenda sa 113:105, a Hjuston je savladao Šarlot sa 82:70.

Portland je slavio na svom parketu protiv Los Anđeles Klipersa sa 105:97, šampion Dalas pobedio je u gostima Detroit sa 100:86, dok je Filadelfija bila bolja od Sakramenta 112:85.

Beta

Pogledajte još