Vidić je najbolji štoper sveta!

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić našao je mesto među 11 najboljih fudbalera na svetu. Izabran je u tim godine 2011, i to s najviše glasova za mesto štopera od strane fudbalera profesionalaca ujedinjenih u FIFpro - čak 35 odsto.

Povređeni srpski as pojavio se na podijumu u Cirihu bez štaka posle operacije ukrštenih ligamenata, što je svakako veliki napredak posle teške povrede.

Dojučerašnji zamenik kapitena srpske reprezentacije još jednom je pokazao da je veliki as i jedan od najboljih odbrambenih igrača Evrope u poslednjoj deceniji.

- Bilo je lepo videti našeg čoveka ovenčanog slavom, na podijumu na kojem ima mesta samo za najveće planetarne zvezde - priča Dragan Stojković, koji je kao i obično prisustvovao ceremoniji najboljih u Cirihu.

- Razgovarao sam s Vidićem i drago mi je što sam ga video dobro raspoloženog. Operacija je protekla savršeno, a Nemanja je spreman za velike napore koji ga očekuju, jer će oporavak biti dug. Ali, njegova snaga, hrabrost i vedrina garantuju da će se vratiti na teren i brže nego što se misli.

(old_image)

Kada si godinama u samom vrhu, znači da vrediš, a od Nemanje na poziciji štopera nema boljeg. To je veliki uspeh za njega, ali i za Srbiju čiji je pravi ambasador.

I sam nekada među najboljim fudbalerima sveta, Piksi Stojković nije krio oduševljenje što je Lionel Mesi postigao het-trik i van terena.

- Argentinac je neprikosnoven. Magičan igrač! I zaista nije imao konkurenciju, mada su Kristijano Ronaldo i Ćavi igrači svetske klase. Ali, Mesi je Mesi. Osvojio je treću „Zlatnu loptu“, ali sam uveren da mu nije poslednja. Pa, on ima tek 24 godine. Siguran sam da će osvojiti bar još tri - ne plaši se smele prognoze Stojković.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još