Ćute o problemima pokrajine

NOVI SAD, 11. januara 2012. (Beta) - Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić kritikovao je u sredu Vladu Vojvodine, Demokratsku stranku (DS) i Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i optužio ih da se ne zalažu za interese Vojvodine.

"Činjenica da je bruto društveni proizvod Vojvodine pao ispod nivoa centralne Srbije trebalo bi da izazove pravu političku buru u pokrajini, ali to se ne dešava. Ćuti Vlada Vojvodine, ćuti DS, ćute i autonomističke stranke", rekao je Mijić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je optužio LSV da je postao "batina" političkih snaga koje se bore protiv pokrajine i njenih institucija, dok je DS-u zamerio to što se ne oglašava o zaostajanju Srbije u procesu evropskih integracija, zbog čega veoma trpi i Vojvodina.

Prema Mijićevim rečima, Vojvodina mora imati jasno definisan i precizno odredjen politički cilj, oko kojeg će se okupiti sve političke snage koje se iskreno zalažu za autonomiju pokrajine.

"Verbalno autonomašenje i prepucavanje izmedju DS-a i LSV-a ne otvara radna mesta i ne privlači kapital toliko potreban Vojvodini", kazao je Mijić.

Pogledajte još