Potpisan ugovor o privatizaciji Elektroizgradnje

BEOGRAD, 11. januara 2012. (Beta) - Slovenačka kompanije Javna rasveta potpisala je u sredu ugovor sa Agencijom za privatizaciju Srbije o kupovini 70,43 odsto akcija Elektroizgradnje iz Bajine Bašte za 730.000 evra.

Prema ugovoru o privatizaciji, slovenačka kompanija se obavezala da u naredne tri godine investira 600.000 evra u Elektroizgradnju kroz dokapitalizaciju i poštuje dodatne obaveze socijalnog programa.

Direktor Agencije za privatizaciju Srbije Vladislav Cvetković kazao je nakon potpisivanja ugovora da je Elektroizgradnja dobila stabilnog strateškog partnera, obezbedjen je kontinuitet poslovanja i sačuvana su radna mesta.

On je dodao da je reč o srodnim firmama koje se bave održavanjem, remontom i projektovanje elektroinstalacionih postrojenja.

Cvetković je podsetio da je prethodna privatizacije Elektroizgradnje bila neuspešna i da je Agencija u novom postupku prodaje na tenderu uspela da obezbedi kvalitetnog partnera za preduzeće.

Ambasador Slovenije u Beogradu Franc But izrazio je želju da i u budućnosti bude što više sličnih projekata i da se udruže znanje i iskustvo jedne slovenačke i jedne srpske kompanije.

Pogledajte još