Traže obećane besplatne akcije

BEOGRAD, 11. januara 2012. (Beta) - Pokret radnika i seljaka počeo je u sredu u Beogradu da prikuplja potpise gradjana za donošenje zakona koji bi obavezao Vladu Srbije da isplati gradjanima preostalih 970 evra od privatizacija.

Predsednik pokreta Zoran Dragišić rekao je novinarima u Knez Mihailovoj ulici, gde je počelo prikupljanje potpisa, da će akcija biti organizovana po celoj Srbiji i da će potpisi na kraju biti podneti Skupštini Srbije.

"Mi danas želimo da podsetimo na obećanje vlasti da će gradjani dobiti po 1.000 evra od privatizacija i upozorimo sve političare u Srbiji da gradjani vrlo ozbiljno shvataju ono što im se kaže i da je vreme olakih obećanja prošlo", kazao je Dragišić.

On je naveo da je predizborno obećanje pokreta izvršenje revizije svih privatizacija i obećao da će svi koji su manipulisali i vršili zloupotrebe tokom privatizacija odgovarati.

Pokret radnika i seljaka osnovan je 30.oktobra prošle godine, a u pokretu su Unija malinara Srbije, Asocijacija poljoprivrednika, Svinjari Srema i Mačve, ratni vetrani, penzioneri i nezaposleni.

Pogledajte još