Biblioteka grada proslavila godišnjicu

BEOGRAD, 11. januara 2012. (Beta) - Biblioteka grada Beograda proslavila je u sredu 81. godišnjicu rada, dodelom priznanja najbojem bibliotekaru i izdavaču, kao i najčitanijem stranom izdanju u 2011. godini.

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković rekao je na svečanosti da je Biblioteka grada Beograda u 2011. dobila tri puta više knjiga nego prethodne godine i obećao da će isti broj izdanja dobiti i u 2012. godini.

"Svi zajedno uspeli smo iz ono malo novca u budžetu, izdvojenog od gradjana, da završimo obnovu biblioteke, nabavimo opremu i omogućimo da sve biblioteke funkcionišu kao jedinstven sistem", rekao je Marković.

On je izrazio nadu da će biti ojačano partnerstvo biblioteka sa izdavačima i lokalnim samoupravama, ali je dodao da su samo dve opštine ispunile zakonsku obavezu o izdvajanjima za kulturu i kulturne sadržaje.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninković rekla je da je prošle godine ta ustanova imala 160.000 članova, najviše u dosadašnjem radu, a da je čitaocima pozajmila 2,5 miliona knjiga.

Pogledajte još