Vlasnici Avale kažu da će rešiti probleme

0

Vlasnici beogradske televizije Avala u sredu su na sastanku sa Republičkom radio-difuznom agencijom najavili da će u naredna dva meseca rešiti probleme zaposlenih u toj televiziji, koji tri nedelje štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

Vlasnici TV Avala Željko Mitrović, Danko Đunić i Johanes Kraus su nakon tročasovnog sastanka sa RRA pozvali zaposlene da obustave štrajk i omoguće emitovanje programa.

Kako su vlasnici rekli nakon sastanka, TV Avala od četvrtka će dobiti novog direktora i glavnog i odgovornog urednika – Dušana Pančića. Novi direktor i glavni i odgovorni urednik mora biti „apsolutno odgovoran“ za emitovanje pograma i kontrolisati režiju, rekao je Mitrović novinarima nakon sastanka.

Mitrović je dodao da štrajkači imaju pravo da nastave štrajk uz minimum procesa rada ali da ne mogu da kontrolišu režiju.

Novinarima je nakon sastanka podeljeno saopštenje u kome piše da su vlasnici TV Avala obavestili članove Saveta RRA da su prihvatili zahteve štrajkača.

Kako je navedeno, oni su prihvatili da počnu socijalni dijalog, da zaostali doprinosi zaposlenima budu uplaćeni tokom sutrašnjeg dana, kao i da do 1. februara zaposlenima isplate jednu i po zaradu, a još dve plate do 1. marta.

BEOGRAD, 11. januara 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.