Petrović: Nikolić ne može da uvede Srbiju u EU

0

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović izjavio je da posle predstojećih izbora neće biti koalicije sa Srpskom naprednom strankom i ocenio da njen lidre Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.

„Dobro je što Toma Nikolić veruje u Evropu, a nije verovao pre tri-četiri godine. Međutim, Nikolić i SNS ne mogu da uvedu Srbiju u EU i građanima neće biti teško da se odluče na tim izborima“, rekao je Petrović u sredu u razgovoru sa novinarima na novogodišnjem koktelu demokrata u Valjevu.

Govoreći o kosovskom pitanju i evropskim integracijama, on je rekao da velika državna pitanja rešavaju predsednik države Boris Tadić i Vlada Srbije, kao i da će za mesec i po dana stići dobre vesti iz Brisela jer će biti postignut konsenzus o nastavku puta Srbije ka EU.

„Ne sme da stane život u Srbiji zbog pregovora sa Evropom o Kosovu i priključenja Srbije Evropskoj uniji“, kazao je Petrović. „Verujem da će Nemačka i Austrija doći do zaključka da je najskuplja nestabilnost u Evropi, a nema stabilnosti bez Srbije i Balkana u EU“, rekao je Petrović.

VALJEVO, 12. januara 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.