Šešelju danas ugrađuju pejsmejker

"Tokom dana iz Srbije će, ako se Šešelj saglasi, u Hag biti poslata lekarska ekipa koja će ga takođe pregledati i utvrditi njegovo zdravstveno stanje", kazao je Ljajić.

Ljajić je juče razgovarao u Hagu s predstavnicima Haškog tribunala i ukazao da je neprihvatljivo da optuženi Vojislav Šešlj bude prebačen u bolnicu van pritvorske jedinice, a da o tome ne budu informisane srpske vlasti.

Ljajić je Beti kazao da je imao nameru da poseti Šešelja i da je dobio saglasnost i Tribunala i holandskih vlasti, ali da sam Šešelj nije hteo da prihvati tu posetu.

"Ta odluka nije lične prirode, nije uperena prema meni, već je to njegovo principijelno stanovište da od dolaska u Hag ne razgovara s predstavnicima vlasti, odnosno vlade Srbije", rekao je Ljajić.

On je rekao da je obaveza Srbije da sarađuje i s tužilaštvom u Hagu i s odbranom optuženih i da je danas dogovoreno da se uspostavi stalna komunikacija sa sekretarijatom Tribunala kako bi vlasti u Srbiji bile blagovremeno obaveštene o promeni zdravstvenog stanja ili transfera optuženih u bolnicu van pritvorske jedinice.
12.1. 2012.
(Beta)

Pogledajte još