Odbijena tužba preduzeća Metro

0

BEOGRAD, 12. januara 2011. (Beta) – Upravni sud Srbije saopštio je u četvrtak da je odbio kao neosnovanu tužbu preduzeća za trgovinu "Metro Keš and Keri" protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, u predmetu zaštite konkurencije.

BEOGRAD, 12. januara 2011. (Beta) – Upravni sud Srbije saopštio je u četvrtak da je odbio kao neosnovanu tužbu preduzeća za trgovinu „Metro Keš and Keri“ protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, u predmetu zaštite konkurencije.

Upravni sud je u presudi ocenio da je pravilna odluka Komisije za zaštitu konkurencije kojom je utvrdjeno da su zabranjene i ništave odredbe kojim se utvrdjuje „jedan odsto za definisanje cena“, iz Aneksa uz ugovore o uslovima trgovine, zaključenih izmedju te kompanije i preduzeća „Invej“.

Odredbama na osnovu ugovora zaključenih izmedju preduzeća „Metro“ kao kupca i preduzeća „Invej“ kao prodavca-dobavljača, po oceni Upravnog suda, bitno se sprečava i ograničava konkurencija.

U obrazloženju presude Upravnog suda navodi se da je Komisija za zaštitu konkurencije pravilno ocenila da su ugovorne strane navedene odredbe primenjivale kroz sistem minimalnih preporučenih prodajnih cena u toku akcijskih prodaja odgovarajućih proizvoda.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.