Direktor škole ukinuo domaće zadatke

OSIJEK, 12. januara 2012. (Beta) - Direktor jedne osnovne škole u Osijeku odlučio je da ukine domaće zadatke učenicima, a kao profesor tu praksu sprovodi još od 70-ih godina prošlog veka, objavljeno je na sajtu Indeks (index.hr).

"Na stručnim većima posebno se propagiraju domaći zadaci iako ni u jednom pravilniku ne piše da su obavezni. Ja se toga ne držim pa je bio šok kad sam pre 30 godina roditeljima rekao da deca neće imati domaće zadatke. U zamenu su radili na času nevidjenom preciznošću i kvalitetom", rekao je za Glas Slavonije direktor osječke Osnovne škole "Vijenac" Stjepan Sokol.

Direktor kaže da će tokom ove školske godine u školi sprovesti istraživanje kako bi novim generacijama dao priliku da izraze svoje mišljenje o domaćim zadacima. Sokol tvrdi da na ovaj način želi da učenike u školi učini vrednijim.

"Mi idemo na to da učenici završe kod kuće posao koji nisu uspeli da dovrše u školi. Na taj način je postignut cilj da učenici tokom nastave budu pažljivi i slušaju jer nikome od njih nije u cilju da satima istog dana sedi kod kuće uz svesku. Osim toga, apsolutno jedinu pravu pomoć, stručnu osobu, oni imaju u školi", kaže Sokol.

Pogledajte još