Šešelj operisan ali ga supruga Jadranka još nije videla

U pritvorskoj jedinici Haškog tribunala supruzi Vojislava Šešelja je saopšteno da je intervencija završena, rekao je Nemanja Šarović, rukovodilac predmeta Vojislava Šešelja.

On je istakao da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti, mada joj je juče bilo obećano i dogovoreno sa sekretarijatom da će u podne dobiti dozvolu za posetu suprugu.

Srpska radikalna stranka zahteva da se pod hitno obavesti javnost kakvo je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nakon operacije i da se omogući Jadranki Šešelj da ga poseti kao što joj je i obećano, naglasio je Šarović.

Govoreći o kritičnom stanju predsednika Srpske radikalne stranke u petak uveče, kada je primljen u bolnicu, Šarović je precizirao da su svi lekari u bolnici rekli Šešelju da je jedva ostao živ. To pokazuje da su sve tvrdnje koje je iznosila Srpska radikalna stranka o Šešeljevom zdravstvenom stanju tačne, što je prethodnih dana portparolka Haškog suda, Nerma Jelačić, pokušavala da demantuje i da umanji ozbiljnost situacije, ocenio je Šarović.

Govoreći o nameri predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasima Ljajića, da poseti Vojislava Šešelja, Šarović je rekao da je predsednik Srpske radikalne stranke poručio da „lično nema ništa protiv Rasima Ljajića, ali da mu ne pada na pamet da razgovara sa nekim ko je predstavnik izdajničkog prozapadnog režima“.

Rasim Ljajić je u izjavi, koju su jutros objavili pojedini mediji, saopštio da je bio iznenađen da u Haškom tribunalu, ni predsednik Suda ni sekretar ništa ne znaju o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja.

Vojislav Šešelj je pre 9 godina dobrovoljno otišao u Haški tribunal.

Pogledajte još